Rijst met kip, perzik en sperziebonen

Hoe leuk koken vaak kan zijn, wil je soms toch liever voor iets makkelijks gaan. Dit makkelijk doordeweeks recept met rijst, kip en sperziebonen is een goede uitkomst. Niet eens binnen een half uur kan je iets lekkers op tafel toveren!

Rijst met kip, perzik en sperziebonen

Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 300 gram snelkookrijst
  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 uien
  • scheut zonnebloemolie
  • 1 blik perziken
  • 600 gram sperziebonen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen in water voor enkele minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de uien fijn.
  • Laat de perziken uitlekken en snijd ze in blokjes.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een wok en bak de kipfilet bruin.
  • Bak vervolgens de uien mee en voeg de ketjap, zout en peper toe.
  • Voeg de perziken toe en laat het geheel even sudderen.
  • Giet de rijst en sperziebonen af.
  • Serveer de rijst met de kip en sperziebonen.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven