Stoofpot met fruit

Op de camping kan er ook culinair op een hoog niveau worden gekookt, zoals door een heerlijke stoofpot met fruit te bereiden. Een fantastisch hoofdgerecht dat weinig voorbereiding kent en zichzelf gaar stooft.

Stoofpot met fruit

Gang hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • 300 gram varkenslapjes
  • 1 rode paprika
  • Vier sjalotjes
  • 150 gram rauwe ham
  • Paar walnoten
  • Twee knoflookteentjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Bouillontablet
  • Banaan
  • Peer
  • Appel
  • Twee schijven ananas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotjes en snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Snijd de varkenslapjes in blokjes en de rauwe ham in reepjes
  • Hak de walnoten.
  • Doe de olie in een braadpan en bak het vlees aan.
  • Voeg daarna de ui, paprika, ham en geperste knoflook erdoor.
  • Twee minuten bakken en tomatenpuree, halve liter water en bouillonblokje toevoegen.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen en een half uur laten stoven op zacht vuur.
  • Fruit schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden en de laatste vijf minuten mee laten stoven.
  • Tot slot walnotenhaksel erover strooien.
  • Stokbrood, rijst of aardappelpuree erbij serveren.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven