Witlof is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in zomerse gemengde salades. Ook wordt het vaak bereid in de oven, maar wist je dat je het ook in een pastagerecht kunt verwerken? Hieronder staat een heerlijk recept van penne met witlof, walnoten en gorgonzola.
Penne met walnoten, witlof en gorgonzola
Porties 4
Ingrediënten
- 300 gram penne
- 600 gram witlof
- 7 gedroogde tomaten
- 150 g gorgonzola
- 2 eetlepel walnoten
- 2 eetlepel olijfolie
- 200 ml slagroom
- handvol rucola
- zout
- peper
Instructies
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de witlof in partjes en de gedroogde tomaten in reepjes.
- Hak de walnoten grof en de gorgonzola in stukjes.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord. Verhit in dezelfde koekenpan wat olijfolie.
- Bak de witlof in enkele minuten knapperig gaar.
- Voeg vervolgens de gedroogde tomaten, gorgonzola en slagroom toe en verwarm het voor 3 minuten.
- Giet de penne af zodra ze beetgaar zijn.
- Meng er de saus doorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden.
- Garneer met wat rucola en walnoten.