Biefstuk op Oosterse wijze met paksoi

Zin in een heerlijk Oosters gerecht dat ook makkelijk te bereiden is? Probeer dan dit recept voor biefstuk op Oosterse wijze met paksoi. Ook lekker met noodles!

Biefstuk op Oosterse wijze met paksoi

Gang Vleesgerechten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk
  • 1 paksoi
  • 2 1/2 eetlepel sesamolie
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de biefstuk in reepjes.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Maak een marinade van 1 1/2 eetlepel sesamolie, knoflook, sambal, gember, ketjap manis, zout en peper.
  • Marineer de reepjes vlees hierin en zet het minstens een half uur in de koelkast.
  • Was de paksoi en snijd het in grove stukken.
  • Verhit de overige sesamolie in een wok en roerbak de paksoi erin.
  • Haal de paksoi uit de pan en leg het op een bord. Bedek het zodat het warm blijft.
  • Maak vervolgens de pan schoon en roerbak het vlees in 2 minuten.
  • Meng de reepjes vlees met de paksoi en verdeel over 2 borden.
  • Garneer met koriander, pinda's en/of sesamzaadjes.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven