Maak op de camping als hoofdgerecht eens een vegetarische bonenschotel met rijst. Ook voor niet-vegetariërs is dit een prima recept met een variatie aan ingrediënten, zodat het vlees niet gemist zal worden.
Vegetarische bonenschotel met rijst
Porties 4
Ingrediënten
- Vijfhonderd gram rijst
- Driehonderd gram soepgroenten
- Een blik kidneybonen
- Blik maïskorrels
- Teentje knoflook
- Theelepel paprikapoeder
- Cayennepeper naar smaak
- Peper en zout
- Olie
Instructies
- Kook de rijst in een ruime hoeveelheid water.
- Snipper het knoflookteentje en bak deze aan in een hapjespan in wat olie.
- Voeg de soepgroenten toe en bak deze op laag vuur gaar.
- Giet de rijst af en voeg toe aan de groenten.
- Open het blik kidneybonen en het blik maïs en roer deze door het gerecht.
- Voeg vervolgens de kruiden toe.
- Nog even doorverwarmen en dan opdienen.