Deze makkelijke aardappel-venkel salade is ideaal voor een heerlijke zomeravond wanneer je niet enorm lang in de keuken wilt staan. Voor deze salade kun je het best vastkokende aardappelen gebruiken, omdat ze heel blijven tijdens het koken en niet uit elkaar vallen.
Aardappel-venkelsalade
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 1 venkelknol
- 3 eieren hardgekookt
- 4 eetlepels mayonaise
- 1/2 bosje peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappels en snijd in blokjes.
- Kook deze in een paar minuten gaar in water met wat zout. Laat ze afkoelen.
- Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Snijd de venkel in vieren en snijd de stukken in fijne reepjes.
- Snijd de hardgekookte eieren in grove stukken.
- Meng in een kom de aardappelen, venkel, mayonaise, peterselie en eieren met elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer in een schaal en garneer met fijngehakte peterselie.