Bruine bonensoep

Deze bruine bonensoep is een soep die op de camping als goed vullend hoofdgerecht gegeten kan worden met stokbrood als bijgerecht. Het is mogelijk met de ingrediënten van dit recept te variëren.

Bruine bonensoep

Gang Soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • Blik bruine bonen
  • 20 gram boter
  • Ui
  • Klein winterwortel
  • Laurierblad
  • Twee eetlepels tomatenpuree
  • Kwart liter water
  • Stokbrood
  • Kruidenboter
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de ui en de kleine winterwortel in stukken.
  • Verhit de boter in een pan en bak de stukken ui en wortel even aan.
  • Laat het gerecht vijf minuten op zacht vuur smoren.
  • Voeg na vijf minuten de bruine bonen toe met een kwart liter water.
  • Breng de soep aan de kook en laat vijftien zacht doorkoken.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Serveren met stokbrood en kruidenboter.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven