Een aardappelpuree, maar dan net even wat anders. Probeer deze heerlijke puree uit, maar let op: knoflook is rijkelijk aanwezig! Een erg kruidig en lekker bijgerecht die zeker het proberen waard is.
Knoflookpuree
Porties 4
Ingrediënten
- 1 kilo iets kruimige aardappelen
- 10 tenen knoflook
- 3 rode uien
- 200 ml melk
- 120 g boter
- zout en peper
- verse kruiden naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in stukken
- Giet er koud water over en voeg zout toe
- Kook deze aardappelen 10 minuten
- Ontdoe de knoflook en ui van de schil en snijd door de helft
- Voeg de knoflook en rode ui toe en kook de aardappelen nog 15 minuten
- Giet de aardappelen af in een vergiet, vang wat kookwater op
- Doe het kookwater terug in de pan, voeg de melk toe en laat koken
- Voeg de aardappelen, knoflook en ui toe
- Doe de boter erbij en stamp dit geheel tot een gladde puree
- Breng de puree op smaak met zout, peper en verse kruiden.
- Serveer de knoflookpuree direct