Voor de echte liefhebber: gemengde spiesjes met garnalen en intkvis. Makkelijk klaar te maken met weinig voorbereiding. De spiesjes zijn heerlijk voor op de barbecue.
Garnalen- inktvisspiesjes
Porties 4
Ingrediënten
- 10 rauwe garnalen
- 10 pijlinktvisjes
- Om te marineren: 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- sap van een citroen
- zout en peper
Instructies
- Pel de garnalen (laat de staart zitten).
- Maak de pijlinktvis schoon.
- Pel en hak de knoflook pijn.
- Om te marineren: meng de olie, citroensap, knoflook, zout en peper.
- Leg de garnalen en de inktvisjes in de marinade.
- Na 15 minuten kan dit uit de marinade.
- Rijg de garnalen en inktvisjes om en om aan een sateprikker.
- Rooster de spiesjes op de barbecue voor zo'n 3 à 4 minuten.
- Voor serveren kun je nog marinade over de spiesjes doen.