Chili con carne met extra pit

Een fantastisch hoofdgerecht voor op de camping is chili con carne met een rood pepertje voor de extra pit in maaltijd. Ideaal, omdat voor de bereiding van het gerecht slechts één pan nodig is.

Chili con carne met extra pit

Gang hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • 2 blikken kidneybonen
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • Knoflookteentje
  • Blik tomatenblokjes
  • Rode peper
  • 5 eetlepels chilisaus
  • Olie
  • Peper en zout

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
  • Snijd het rode pepertje in fijne ringetjes.
  • Verhit een eetlepel olie in de pan en bak het rundergehakt los met wat peper en zout.
  • Voeg de stukken ui en pepertje toe en pers het knoflookteentje boven de pan uit.
  • Open het blik tomatenblokjes en voeg deze toe aan de inhoud van de pan.
  • Voeg ook de twee blikken kidneybonen toe.
  • Tot slot de chilisaus er doorheen mixen en eventueel extra sambal naar smaak toevoegen om het gerecht nog pittiger te maken.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven