Risotto met champignons

Geniet op de camping van een heerlijke risotto met champignons als vegetarisch hoofdgerecht uit de Italiaanse keuken. Binnen 25 minuten staat deze makkelijke maaltijd op tafel.

Risotto met champignons

Gang hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • 300 gram risotto
  • 1 ui
  • 500 gram champignons
  • 100 ml witte wijn
  • Groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 100 gram rucola
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui.
  • Fruit de ui aan in een koekenpan met olijfolie.
  • Voeg daarna de champignons toe en bak vijf minuten.
  • Bak de risotto aan in dezelfde pan tot de korrels er glazig uit zien.
  • Voeg daarna de wijn toe samen met 750 ml water en het bouillonblokje.
  • Roer de risotto regelmatig door en kook het in ongeveer twintig minuten gaar.
  • Als de risotto gaar is, voeg dan de mascarpone toe en mix de rucola door het gerecht.
  • Peper en zout toevoegen als de pan van het vuur is gehaald.
  • Serveren op vier borden en naar smaak Parmezaanse kaas erover strooien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven