Een tosti is ontzettend lekker, voedzaam en eenvoudig te maken. Het is echter te begrijpen dat ham-kaas tosti’s op een gegeven moment je neus uitkomen. Een beetje variatie is dan zeker mogelijk: en variëren kan prima met dit recept voor Italiaanse tosti’s. Dit recept is om vier tosti’s te maken.
Italiaanse tosti's
Porties 4
Ingrediënten
- 8 witte boterhammen
- mozzarella in plakjes
- 2 to maten in plakjes
- boter
- pesto
Instructies
- Besmeer alle boterhammen met boter. Besmeer vervolgens vier boterhammen met pesto. Verdeel de mozzarella plakken over de met pesto besmeerde boterhammen. Leg hier de plakjes tomaat op. Plaats vervolgens de vier beboterde boterhammen hier bovenop.
- Leg de tosti in het tosti-ijzer en laat de tosti hier naar eigen smaak gaar worden. Houd je van erg gesmolten mozzarella, laat de tosti's dan wat langer in het tosti-ijzer liggen. Heb je liever bijtbare mozzarella, haal de tosti's dan iets eerder uit het tosti-ijzer.