Kip met een Mexicaans tintje is een hoofdgerecht dat op de camping uitstekend tot zijn recht komt. De drumsticks worden krokant gebakken in olie en geserveerd met aardappelen en verse groente.
Kip met Mexicaans tintje
Porties 4
Ingrediënten
- 800 gram drumsticks
- 5 eetlepels olie
- 1 rode paprika
- 1 ui
- Blik maïs
- 200 milliliter ketchup
- 1 zak aardappelpartjes uit de diepvries
- Theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
Instructies
- Verhit een deel van de olie in een pan en bak de drumsticks rondom bruin.
- Snijd de ui in ringen, haal de drumsticks uit de pan en fruit de uiringen.
- Snijd de paprika in stukken en bak deze vervolgens een paar minuten mee.
- Voeg daarna de inhoud van het blik maïs samen met de ketchup toe met honderd milliliter water.
- Voeg vervolgens de kip weer toe en stoof met de deksel op de pan gaar in een half uur.
- Bak ondertussen de aardappelpartjes in de andere helft van de olie in de pan.
- Bestrooi de gebakken aardappelen met paprikapoeder en serveer met de kipdrumsticks.