Stamppot witlof

Als de avonden op de camping wat frisser worden, is het fantastisch om als hoofdgerecht van een heerlijke stamppot witlof te genieten. Bij het gerecht kan vlees naar keuze worden gegeten, waarbij een schnitzel een goede optie is.

Stamppot witlof

Gang hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram witlof
  • 4 schnitzels
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • Scheutje melk
  • Bakboter

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook deze in ruim water in twintig minuten gaar.
  • Was de stronken witlof, verwijder de kern en snijd de groente in smalle reepjes.
  • Bak de spekreepjes in een pan zonder toevoeging van olie of boter.
  • Voeg de reepjes witlof na vijf minuten toe aan de spekreepjes.
  • Bak de schnitzels in een koekenpan in boter.
  • Giet de aardappelen af en stamp fijn met een scheutje melk.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg reepjes witlof en spekreepjes toe.
  • Maak het gerecht af door de Provençaalse kruiden toe te voegen.
  • Serveer de stamppot witlof met de schnitzels op vier borden.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven