Yakitori – Japanse saté

Yakitori is Japans voor kipsaté dat je klaar maakt op de barbecue of grill. Maar naast kip kun je uiteraard van alles aan de satéprikker rijgen. Yakitori – ook wel Japanse saté genoemd – is eenvoudig te maken, en heerlijk voor op de camping. Ga je barbecueën met de buren, dan kun je zeker wel 30 satéstokjes gebruiken. De lekkerste yakitori maak je met dit recept. 
 

Yakitori - Japanse saté

Porties 30
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 deciliter saké
  • 1,5 deciliter Japanse sojasaus
  • 1 deciliter mirin of droge sherry
  • 2 eetlepels suiker
  • een bosje bosuitjes in stukken van ongeveer 2 centimeter gesneden
  • 30 satéprikkers

Instructies

  • Week houten satéprikkers minimaal een half uur in water.
  • Snijd de kip in blokjes van ongeveer 1 x 1 x 2 centimeter.
  • Meng saké met sojasaus, mirin en suiker in een pannetje. Heb je geen mirin voorhanden, gebruik dan droge sherry. Breng het geheel aan de kook en haal de pan van het vuur.
  • Rijg stukjes kip aan de satéprikkers en wissel deze af met stukjes bosui. Besmeer de yakitori rondom met wat van de saus uit de pan.
  • Grill de yakitori vervolgens op een grill of op de barbecue. Na ongeveer acht minuten zijn ze gaar. Vergeet niet regelmatig om te keren en bestrijk ze eventueel nog wat met de saus.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven