Gevulde forel

Ben je een succesvolle hengelaar, dan kun je dit maal misschien zelf bij elkaar vissen. Is dat niet zo, dan zul je de forel moeten kopen. De basilicum en rozemarijn geven de vis een heerlijke smaak. Als de vis op een vuur wordt gekookt, is hij gaar wanneer hij gemakkelijk van de graat loslaat.

Gevulde forel

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 8 middelgrote forellen
  • 8 teentjes knoflook uitgeperst
  • 4 citroenen 3 gehalveerd en 1 in 8 plakjes
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 8 twijgjes verse rozemarijn
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Stook de grill op tot middelhoog vuur.
  • Maak de vis schoon en snijd de koppen er af.
  • Doe 1 schijfje citroen, 1 teentje knoflook, een blaadje basilicum en een twijgje rozemarijn in de buikholte van iedere vis.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Wikkel iedere vis in aluminiumfolie en laat hem direct op het vuur in 15 tot 18 minuten gaar worden.
  • Je kunt de vis ook in een grote koekepan bakken.
  • De forel is gaar wanneer het vlees loslaat van de graat.
  • Verwijder de rozemarijn voor het opdienen en leg stukken citroen op elk bord.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven