Bruschetta met tomaat, ui en basilicum

Eén van de lekkerste en makkelijkste Italiaanse aperitiefjes zijn bruschetta’s. Een bruschetta is een geolied sneetje brood die wordt belegd met lekkere ingrediënten, zoals tomaat en basilicum.

Bruschetta met tomaat, ui en basilicum

Porties 15
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 3 to maten
  • 2 takjes basilicum
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de stokbrood in schuine plakken.
  • Was en snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Was en snipper het ui fijn.
  • Leg de sneetjes brood op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Wrijf de knoflook eroverheen.
  • Rooster ze op de barbecue goudbruin.
  • Snijd de basilicum fijn en meng het met de gesneden tomaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg op de sneetjes brood een laagje tomatenmengsel en besprenkel met olijfolie.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven