Krieltjes met varkensvlees is een makkelijk eenpansgerecht en dus ideaal om op de camping als hoofdgerecht te bereiden.
Krieltjes met varkensvlees
Porties 4
Ingrediënten
- Ingrediënten
- Zakje krieltjes
- Pond hamlappen
- Ui
- Klein blikje sperziebonen
- 1 blikje ananas
- Zakje kerriesaus
- Theelepel kerriepoeder
- 1 bouillonblokje
- Zilveruitjes
- ½ dl koffieroom
- Boter
Instructies
- Snijd de hamlappen in stukjes en snipper de ui.
- Boter in pan smelten en ui met kerriepoeder erover fruiten.
- Vlees na twee minuten toevoegen en bruin bakken.
- Vervolgens krieltjes in de pan erbij doen.
- Bouillontablet boven de pan verkruimelen.
- Sperziebonen toevoegen en geheel laten stomen met deksel op de pan.
- Sap van het ananasblikje in maatbeker gieten.
- Zakje kerriesauspoeder door sap mengen en aanvullen met water.
- Kerriesaus vervolgens bij het gerecht voegen en verwarmen.
- Tot slot ananasstukjes, zilveruitjes en room erdoor roeren.