Krieltjes met varkensvlees

Krieltjes met varkensvlees is een makkelijk eenpansgerecht en dus ideaal om op de camping als hoofdgerecht te bereiden.

Krieltjes met varkensvlees

Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • Zakje krieltjes
  • Pond hamlappen
  • Ui
  • Klein blikje sperziebonen
  • 1 blikje ananas
  • Zakje kerriesaus
  • Theelepel kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje
  • Zilveruitjes
  • ½ dl koffieroom
  • Boter

Instructies

  • Snijd de hamlappen in stukjes en snipper de ui.
  • Boter in pan smelten en ui met kerriepoeder erover fruiten.
  • Vlees na twee minuten toevoegen en bruin bakken.
  • Vervolgens krieltjes in de pan erbij doen.
  • Bouillontablet boven de pan verkruimelen.
  • Sperziebonen toevoegen en geheel laten stomen met deksel op de pan.
  • Sap van het ananasblikje in maatbeker gieten.
  • Zakje kerriesauspoeder door sap mengen en aanvullen met water.
  • Kerriesaus vervolgens bij het gerecht voegen en verwarmen.
  • Tot slot ananasstukjes, zilveruitjes en room erdoor roeren.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven