Pittige kip met rijst

 

Pittige kip met rijst

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet of 500 gram varkensvlees
  • rijst naar eigen inzicht
  • 6 grote uien in grove stukken gesneden
  • 6 eetlepels bloem
  • flesje koffiemelk
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 12 eetlepels zoete ketjap
  • 6 theelepels sambal
  • 6 eetlepels ketchup
  • water

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kip bruin in een beetje boter. Voeg de uien toe en bak deze tot dat ze glazig worden. Voeg dan direct de bloem toe en roer het geheel goed door. Giet voorzichtig koffiemelk bij het geheel en zorg ervoor dat dit niet gaat klonteren. Voeg ondertussen alle overige ingrediënten stuk voor stuk toe aan de kip. Wanneer de saus te dik wordt, kun je wat water toevoegen om deze weer te verdunnen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven