Wij Nederlanders zijn al jaren gek op aardappelen. Dat is niet zo gek, aangezien aardappels makkelijk te telen zijn. Een aardappelsalade is ook erg makkelijk te maken, maar ook heerlijk als voorgerecht.
Aardappelsalade
Porties 4
Ingrediënten
- 750 gram vastkokende aardappelen
- halve komkommer
- 1 kleine ui
- 4 augurken
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 el azijn
- zout
- peper
Instructies
- Was de aardappels en snijd ze doormidden.
- Doe het in een pan met een beetje water.
- Strooi wat zout over de aardappelen en kook ze gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
- Snijd de komkommer en augurken in blokjes.
- Pel, was en snipper de ui.
- Snijd de aardappelen in blokken en meng het in een kom samen met de rest van de ingrediënten.
- Verdeel over een bord en garneer met peterselie of dille.