Aardappel-paprikatortilla

De Spaanse tortilla is een klassieker onder de tapas. Onderstaand recept is een tikkeltje anders dan het originele recept, aangezien er paprika in wordt verwerkt.

Aardappel-paprikatortilla

Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediƫnten

  • 6 aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 el fijngesneden koriander

Instructies

  • Schil, was en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  • Frituur ze enkele minuten in een frituurpan tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Snipper de ui fijn en snijd de paprika in blokjes.
  • Fruit de ui met een geperste knoflook glazig.
  • Voeg de paprika toe en bak een minuut of twee.
  • Voeg vervolgens ook de aardappelen toe.
  • Klop ondertussen de eieren met wat zout, peper, paprikapoeder en koriander en voeg dit toe aan de aardappelen.
  • Laat de tortilla langzaam garen met de deksel op de pan.
  • Neem een bord en leg deze op de tortilla. Draai de pan om.
  • Zet de pan weer op het vuur en leg de tortilla weer in de pan.
  • Snijd de tortilla in taartpunten en serveer.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven