Griekse aardappelsalade

Aardappels zijn typisch Nederlands, maar kunnen met een buitenlands tintje eraan ook heerlijk smaken. Dat dit zo is, bewijst dit recept voor een Griekse aardappelsalade. Deze heerlijke frisse salade valt licht op de maag en is daarom zeer geschikt als bijgerecht.

Griekse aardappelsalade

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediƫnten

  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • 1 komkommer gehalveerd
  • 4 trostomaten in parten gesneden
  • 300 gram witte kaasblokjes op olie uitgelekt
  • 1 schoon geboende citroen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel dragon
  • 1 teentje geperste knoflook
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd er blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter van.
  • Kook de aardappelblokjes tien minuten, giet ze af en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng de aardappelblokjes met de komkommerplakjes, de tomaten en de blokjes kaas.
  • Rasp de schil van de citroen en meng de yoghurt, dragon en knoflook hiermee.
  • Je kunt eventueel peper en zout gebruiken om het geheel op smaak te brengen.
  • Schep de dressing die je gemaakt hebt door de salade.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven