Deze Oosterse kipkarbonade is a match made in heaven als je hem combineert met basmatirijst en een frisse salade. We raden je zeker aan dit recept eens uit te proberen.
Oosterse kipkarbonade
Porties 4
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- een flinke scheut ketjap manis
- 1 gesnipperde uit
- 1 theelepel drahee
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 2 tenen geperste knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Wrijf de kipkarbonade in met peper en zout.
- Bak de kip goudbruin in de olie.
- Snipper ondertussen de ui en snijd dunne reepjes van de paprika.
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd de peper in kleine stukjes.
- Leg de kipkarbonade op een bord en fruit in dezelfde pan de ui glazig.
- Doe de rode peper, de paprika en de knoflook ook in de pan.
- Voeg vervolgens de komijn, djahee en kurkuma toe.
- Roer de ketjap door het geheel.
- Leg de kip weer in de pan en laat dit zo nog veertig minuten stoven.