Verfrissend, zo mag deze ongewone combinatie van mango en garnalen zeker genoemd worden. Deze Aziatische salade is eenvoudig in elkaar te zetten, dus zeker geschikt voor een warme, zomerse dag op de camping.
Mango- garnalensalade
Porties 2
Ingrediënten
- 12 garnalen
- 1 mango in plakken
- 1 krop botersla in stukken gescheurd
- 1 rode ui in kleine stukjes
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel sesamolie
- een kleine hand korianderblaadjes
Instructies
- Kook de garnalen in zo'n 3-5 minuten gaar en pel ze.
- Verdeel de botersla, de mango en de garnalen over een bord of in een kom.
- Klop de chilisaus, het limoensap en de sesamolie door elkaar.
- Schep de rode ui en het korianderblad door de salade.
- Giet het zojuist gemaakte mengsel over je mango- garnalensalade.