Toscaanse kippenbout

Geniet van een heerlijke Toscaanse kippenbout op de camping als hoofdgerecht. Door een sjalotje toe te voegen, krijgt dit gerecht een extra pikant karakter.

Toscaanse kippenbout

Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • Vier kippenbouten
  • Vier sjalotjes
  • Twee knoflookteentjes
  • Zes vastkokende aardappelen
  • Twee tomaten
  • Rode paprika
  • Theelepel tijm
  • Theelepel rozemarijn
  • Theelepel koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Pel de sjalotjes en snijd deze in halve ringetjes.
  • Knoflookteentjes fijn hakken.
  • Was de tomaten en paprika en snijd deze in grove stukken.
  • Was de aardappelen en snijd deze doormidden.
  • De vier kippenbouten met zout en peper inwrijven
  • Olie in een pan verhitten en kippenbouten met alle ingrediënten aanbakken op middelmatig vuur.
  • Vervolgens deksel op de pan doen en kip gaar laten worden op matig vuur in ongeveer een half uur.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven