Thaise kipcurry met sperziebonen en kokosmelk

Deze Thaise kipcurry bewijst dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. Daarnaast is het een prachtig Thais recept om indruk mee te maken. Zeker eens proberen dus!

Thaise kipcurry met sperziebonen en kokosmelk

Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 400 gram gehalveerde sperziebonen
  • 300 gram rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 1 theelepel limoensap
  • 4 takjes koriander fijngehakt
  • scheut olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook allereerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een pan de olie en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg twee eetlepels groene currypasta toe en bak het een minuutje.
  • Schenk wat kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
  • Voeg vervolgens de gehalveerde sperziebonen, limoensap en koriander toe.
  • Laat dit voor enkele minuten op laag vuur gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met rijst en garneer met wat koriander.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven