De Spaanse tortilla is een klassieker onder de tapas. Onderstaand recept is een tikkeltje anders dan het originele recept, aangezien er paprika in wordt verwerkt.
Aardappel-paprikatortilla
Porties 4
Ingrediƫnten
- 6 aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- zout
- peper
- paprikapoeder
- 1 el fijngesneden koriander
Instructies
- Schil, was en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
- Frituur ze enkele minuten in een frituurpan tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Snipper de ui fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Fruit de ui met een geperste knoflook glazig.
- Voeg de paprika toe en bak een minuut of twee.
- Voeg vervolgens ook de aardappelen toe.
- Klop ondertussen de eieren met wat zout, peper, paprikapoeder en koriander en voeg dit toe aan de aardappelen.
- Laat de tortilla langzaam garen met de deksel op de pan.
- Neem een bord en leg deze op de tortilla. Draai de pan om.
- Zet de pan weer op het vuur en leg de tortilla weer in de pan.
- Snijd de tortilla in taartpunten en serveer.