Het hoofdgerecht aardappelgratin met gehakt is ideaal voor op de camping als het weer wat minder zomers is. Het vult goed en is eenvoudig klaar te maken.
Aardappelgratin met gehakt
Porties 4
Ingrediënten
- Kilo vastkokende aardappelen
- Pond gehakt
- Drie teentjes knoflook
- Zakje geraspte kaas
- 0,5 dl kookroom
- Peper en zout
- Bakboter
Instructies
- Schil de aardappelen en kook deze vijf minuten.
- Laat de aardappelen uitlekken en snijd deze in dunne plakjes.
- Bak het gehakt met de fijn geperste teentjes knoflook rul in de pan met wat peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Plaats de aardappelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
- Schenk de kookroom erover.
- Voeg het gehakt toe.
- Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
- Bak de aardappelgratin met gehakt dertig minuten in de oven.