Er gaat niets boven zelfgemaakte aardappelkroketten! Maak ze nu ook zelf met het recept dat hieronder staat. Ook handig als je nog restjes aardappelpuree in de koelkast hebt liggen.
Aardappelkroketten
Porties 4
Ingrediƫnten
- 500 gram aardappelen
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 50 gram paneermeel
- 20 gram boter
- 1 ei
- olie om in te frituren
Instructies
- Schil en kook de aardappelen in water.
- Giet de gare aardappelen af en stamp ze met de kruiden en boter fijn.
- Vorm met natte handen kroketten van het aardappelmengsel.
- Wentel ze vervolgens door een losgeklopt ei en daarna door het paneermeel.
- Laat de kroketten even rusten.
- Verhit wat olie in een pan of wok en bak ze gaar en bruin.
- Laat de kroketten uitlekken en serveer met een salade of sausje.