Salades zijn altijd een welkome aanvulling bij een barbecue. Ze zijn lekker fris en horen bij een mooie zomerse dag. Dit is een lekkere aardappelsalade met Mexicaanse mix die je bij o.a. kipvleugels, spiesjes of karbonaatjes kunt serveren.
Aardappelsalade met Mexicaanse mix
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 sjalotje
- 1 blikje Mexicaanse mix doperwten, maïs en paprika
- 2 gekookte eieren
- enkele blaadjes sla
- kaasblokjes
- zout
- peper
- 1/4 komkommer
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze in een pan die gevuld is met water en wat zout. Laat ze afkoelen en snijd de aardappelen in blokken.
- Pel het sjalotje en snipper het fijn. Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de blaadjes sla in stukken.
- Laat het blikje Mexicaanse mix uitlekken in een vergiet.
- Meng de aardappelen, komkommer, Mexicaanse mix, ui, sla, mayonaise, kaasblokjes in een grote kom door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het in een schaal of bord en garneer met partjes ei.