Zin in een heerlijke Amerikaanse nagerecht? Maak dan deze pannenkoeken met zelfgemaakte karamelsaus! Lekker als nagerecht voor je vrienden of familie, maar kan ook prima als ontbijt. Mag wel voor een keertje hoor!
Amerikaanse pannenkoeken met karamelsaus
Porties 4
Ingrediënten
- 2 cups zelfrijzend bakmeel
- 1/2 cup suiker
- 1 cup melk
- 2 eieren
- 3 eetlepels gesmolten boter
- olie voor het bakken
- 1/2 cup boter
- 3/4 cup ongeklopte slagroom
- 1 cup suiker
- 1 tl citroensap
Instructies
- Meng voor de pannenkoeken het bakmeel en suiker samen in een grote kom.
- Meng in een apart kommetje de melk, eieren en gesmolten boter.
- Voeg dit toe aan het bakmeel en mix alles met een garde goed door elkaar.
- Verhit een pan op een middelhoog vuur. Doe wat olie op een stukje huishoudpapier en verspreid het over de pan.
- Giet er een grote volle lepel beslag op en bak de pannenkoek enkele minuten tot het goudgeel is van onderen.
- Keer de pannenkoek met een spatel om en nog een minuut.
- Voor de karamelsaus smelt je 1/2 cup boter in een dikke steelpan op middelmatig vuur.
- Voeg 1 cup suiker en 1 eetlepel citroensap toe en blijf roeren tot het een goudbruine kleur krijgt.
- Voeg dan de ongeklopte slagroom toe en blijf roeren tot het een glad sausje is geworden.
- Serveer de karamelsaus met de pannenkoeken.