Zin in een heerlijke Amerikaanse nagerecht? Maak dan deze pannenkoeken met zelfgemaakte Ā karamelsaus! Lekker als nagerecht voor je vrienden of familie, maar kan ook prima als ontbijt. Mag wel voor een keertje hoor!
Amerikaanse pannenkoeken met karamelsaus
Porties 4
Ingrediƫnten
- 2 cups zelfrijzend bakmeel
- 1/2 cup suiker
- 1 cup melk
- 2 eieren
- 3 eetlepels gesmolten boter
- olie voor het bakken
- 1/2 cup boter
- 3/4 cup ongeklopte slagroom
- 1 cup suiker
- 1 tl citroensap
Instructies
- Meng voor de pannenkoeken het bakmeel en suiker samen in een grote kom.
- Meng in een apart kommetje de melk, eieren en gesmolten boter.
- Voeg dit toe aan het bakmeel en mix alles met een garde goed door elkaar.
- Verhit een pan op een middelhoog vuur. Doe wat olie op een stukje huishoudpapier en verspreid het over de pan.
- Giet er een grote volle lepel beslag op en bak de pannenkoek enkele minuten tot het goudgeel is van onderen.
- Keer de pannenkoek met een spatel om en nog een minuut.
- Voor de karamelsaus smelt je 1/2 cup boter in een dikke steelpan op middelmatig vuur.
- Voeg 1 cup suiker en 1 eetlepel citroensap toe en blijf roeren tot het een goudbruine kleur krijgt.
- Voeg dan de ongeklopte slagroom toe en blijf roeren tot het een glad sausje is geworden.
- Serveer de karamelsaus met de pannenkoeken.