Aspergesoep met ei en ham is een heerlijk voorgerecht, maar kan ook als tussendoortje op de camping worden gegeten. De soep kan ook een maaltijdsoep worden door het toevoegen van aardappelen.
Aspergesoep met ei en ham
Porties 4
Ingrediƫnten
- 500 gram groene asperges
- 1,5 liter bouillon
- Twee eieren
- 150 gram ham
- Eetlepel peterselie
- Vier eetlepels room
- Peper en zout
Instructies
- Haal het uiteinde van de asperges af.
- Snijd de asperges in stukjes.
- Zet de bouillon op en voeg de asperges toe.
- Kook de soep ongeveer vijftien minuten.
- Kook intussen de eieren.
- Snijd de ham in smalle reepjes en de gepelde eieren eveneens.
- Meng de peterselie met de ham en de eieren.
- Gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
- Voeg de room toe aan de soep en garneer met ham, ei en peterselie.
- Peper en zout naar smaak toevoegen.