We hebben al heel wat recepten geplaatst voor op de barbecue en er gaan er nog veel meer geplaatst worden. Al deze recepten zijn eigenlijk niet compleet zonder een lekkere saus. Daarom hebben we een recept voor een heerlijke barbecuesaus, waarmee elk vleesgerecht kan worden voorzien van the finishing touch!
Barbecuesaus voor bij vleesgerechten
Porties 4
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- een blikje tomatenpuree
- 1 deciliter ketchup
- 1 deciliter water
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels mosterd
- peper en zout
Instructies
- Verhit in een koekenpak de olijfolie en fruit in deze pan de ui.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, de ketchup, het water en de suiker toe. Voeg ook de azijn, de cayennepeper en de mosterd toe.
- Laat het geheel ongeveer tien minuten sudderen.
- Voeg naar wens peper en zout toe voor de smaak.
- Serveer de barbecuesaus direct!