Zin in een heerlijk Oosters gerecht dat ook makkelijk te bereiden is? Probeer dan dit recept voor biefstuk op Oosterse wijze met paksoi. Ook lekker met noodles!
Biefstuk op Oosterse wijze met paksoi
Porties 2
Ingrediënten
- 300 gram biefstuk
- 1 paksoi
- 2 1/2 eetlepel sesamolie
- 2 cm gember geraspt
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
- zout
- peper
Instructies
- Snijd de biefstuk in reepjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Maak een marinade van 1 1/2 eetlepel sesamolie, knoflook, sambal, gember, ketjap manis, zout en peper.
- Marineer de reepjes vlees hierin en zet het minstens een half uur in de koelkast.
- Was de paksoi en snijd het in grove stukken.
- Verhit de overige sesamolie in een wok en roerbak de paksoi erin.
- Haal de paksoi uit de pan en leg het op een bord. Bedek het zodat het warm blijft.
- Maak vervolgens de pan schoon en roerbak het vlees in 2 minuten.
- Meng de reepjes vlees met de paksoi en verdeel over 2 borden.
- Garneer met koriander, pinda's en/of sesamzaadjes.