Deze toetjes zullen zeker smaken. De combinatie van chocolade en koekjes is altijd goed. De toetjes zijn snel te maken, maar let wel op: de toetjes moeten minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Chocolade-koek-toetjes
Porties 4
Ingrediënten
- 125 ml water
- 4 el bruine basterdsuiker
- 175 g pure chocolade minimaal 54% cacao
- 3 eierdooiers
- 300 ml slagroom
- een pak koekjes bijv. Oreo
Instructies
- Los de suiker op in een pan met het water.
- Breng het water aan de kook en haal dit na 3 minuten koken van het vuur af.
- Doe de chocolade in een keukenmachine en voeg het mengsel toe.
- Meng dit tot de chocolade is gesmolten.
- Mix de eierdooiers er ook door.
- Voeg tot slot de slagroom toe en mix tot het mengsel glad is.
- Schenk in 4 vormpjes en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
- Het gerecht kan dan geserveerd worden met de koekjes.