Een fantastische maaltijd op de camping wordt natuurlijk met een geweldig dessert beëindigd. Dat kan met het heerlijke nagerecht van zelfgemaakte chocoladekogels die vergezeld gaan met roomijs.
Chocoladekogels met roomijs
Porties 4
Ingrediënten
- Blik gezoete condensmelk
- Drie eetlepels cacaopoeder
- Eetlepel boter
- Hagelslag
- Bak roomijs
Instructies
- Meng de condensmelk met de cacaopoeder en boter in een pan.
- Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat gedurende tien minuten doorkoken.
- Blijf roeren en zorg dat het mengsel van de bodem loslaat.
- Vet een kom in met wat boter en giet daar het mengsel in.
- Pak een lepeltje en schep een bolletje uit het mengsel.
- Rol er een mooi rond balletje van en rol deze door de hagelslag.
- Herhaal dit proces tot het mengsel op is.
- Schep roomijs op een bord en leg daar de chocoladekogels omheen.