Geniet van een heerlijk fris nagerecht op de camping. De citroenmousse is eenvoudig te bereiden met eieren, suiker en citroen.
Citroenmousse
Porties 4
Ingrediƫnten
- Vier eieren
- 150 gram suiker
- 1 citroen
- Zout
Instructies
- Splits de eieren en bewaar de eiwitten in een aparte schone kom.
- De eidooiers in een au bain marie kom doen.
- Voeg het citroensap van een citroen aan de eidooiers toe.
- Voeg daarna de suiker erbij.
- Rasp de schil van een halve citroen.
- Het eidooiermengsel au bain marie loskloppen op laag vuur.
- Blijf een kwartier roeren, zodat het mengsel in volume toeneemt.
- Daarna de citroenrasp toevoegen.
- Eiwitten met een snufje zout stijf kloppen.
- Tot slot de eiwitten losjes door het eidooiermengsel kloppen.
- Verdeel de citroenmousse over vier schaaltjes.