De clubsandwich wordt heel vaak gegeten tijdens een picknick, maar je kunt ze ook prima serveren op een barbecue-feestje. Je kunt ze met allerlei ingrediënten beleggen, dus voel je vrij om te variëren!
Clubsandwich met gerookte zalm en avocado
Porties 6
Ingrediënten
- 9 sneetjes wit casinobrood
- half komkommer in schijfjes
- 1 avocado
- 100 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel bieslook
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 50 gram gemengde sla
- zout
- peper
Instructies
- Verhit een grillpan en gril de sneetjes brood om en om in circa 2 minuten.
- Leg ze naast elkaar op een broodplank.
- Prak het vruchtvlees van de avocado en meng het samen met de mayonaise, ketchup, bieslook en breng het op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread.
- Beleg ze vervolgens met gerookte zalm, komkommer en paar blaadjes gemengde sla.
- Leg de sneetjes brood op elkaar.
- Dek ze af met het laatste sneetje met de avocadospread op de sla.
- Snijd elk stapeltje diagonaal door.
- Zet daarna elk stapeltje vast met een satéprikker.
- Leg de clubsandwiches op een bord en serveer.