Couscous salade met bloemkool. Misschien niet het eerste wat je te binnenschiet als je denkt aan een lekkere salade. Maar niets in minder waar! Het is een heerlijke salade die lekker vullend is en die daarnaast niet heel moeilijk te bereiden is. Je hebt ook helemaal niet veel ingrediënten nodig…
Couscous salade met bloemkool
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gram couscous
- 2 winterwortels
- 1/2 bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- paar takjes basilicum
- zout
- peper
Instructies
- Bereid de couscous en laat afkoelen.
- Snijd de bloemkool in grove stukken.
- Hak de bloemkoolroosjes in een keukenmachine zo fijn als couscous.
- Schil de wortels en rasp ze.
- Snijd de basilicum in fijne reepjes.
- Meng alles door elkaar en giet er de olijfolie over heen.
- Breng op smaak met zout en peper en meng nogmaals alles met elkaar.
- Serveer op een bord. Garneer eventueel met basilicum.