Een heerlijke, makkelijk te bereiden couscoussalade met gegrilde kip. Voor dit gerecht heb je een grillpan, rasp en keukenpapier nodig.
Couscoussalade met gegrilde kip
Porties 4
Ingrediënten
- 1 bosje bosuitjes
- 1 citroen
- 1 bosje bladpeterselie
- 2 avocado’s
- 3 rijpe trostomaten
- 20 ml balsamicoazijn
- 60 ml olijfolie extra vierge
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 300 gr couscous
- 400 gr kipfilet
- Snufje zout
- Versgemalen peper
- Olijfolie
Instructies
- Week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de bosui in ringetjes en de tomaten in kleine blokjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal het vruchtvlees eruit. Dit kun je met een lepel doen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng de groenten, geraspte kaas en de couscous in een kom. Voeg hier de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn aan toe. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en wat versgemalen peper.
- Snijd de citroen in partjes en hak de peterselie fijn.
- Verwarm de grillpan voor en dep de kipfilet ondertussen droog met keukenpapier.
- Halveer de kip in de breedte, zodat het platte schnitzels worden. Besprenkel de stukken kip met een scheutje olijfolie en bestrooi ze met een snufje zout en wat versgemalen peper.
- Grill de kipfilet in vijf minuten goudbruin en gaar. Keer ze tijdens het grillen steeds om en om.
- Verdeel de couscoussalade over de borden en verdeel de gegrilde kip over de couscoussalade. Strooi hier wat peterselie overheen en serveer de partjes citroen ernaast.