Eiersalade is een heerlijk broodbeleg die makkelijk te bereiden is. Natuurlijk zijn ze kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkten, maar een zelfgemaakte verse eiersalade smaakt toch wel stukken beter!
Eenvoudige eiersalade
Porties 9 boterhammen
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel bieslook
- 2 augurken
- een snufje kerriepoeder
- zout
- peper
Instructies
- Doe de eieren in een steelpan met koud water en wat zout. Zet ze ongeveer vijf centimeter onder water. Kook de eieren in 8 minuten hard en gaar.
- Snijd de ui en augurken in kleine blokjes.
- Knip de bieslook met een schaar klein.
- Kruimel de gepelde eieren fijn met een vork.
- Meng vervolgens alle ingrediënten met elkaar en leg de eiersalade in de koelkast om af te koelen.
- Serveer voor gebruik met enkele sneetjes brood.