Heerlijke gebakken forelfilet klaargemaakt op de Cobb Barbeque.
Gebakken Forelfilet
Porties 2
Ingrediënten
- 2 forelfilets
- 1 venkel
- 300 gram krieltjes
- citroentijm
- rozemarijn
- olijfolie
- zout
- peper
- Cobb brandstof: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
- Cobb accessoires: Cobb Kookring advies en zilverfolie
Instructies
- Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken.
- Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie.
- Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.
- Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is. Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen).
- Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.
- Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor.
- Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat.
- Plaats de deksel op de Cobb.
- Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar.
- De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis.
- Breng de vis op smaak met zout en peper.
De Cobb Barbeque is te koop bij Robertson-Outback Products