Een salade vol verrassingen! Een combinatie van zoet, fris en zuur. Zeker het proberen waard. Let op: de bieten moeten lang van te voren in de koelkast gezet worden, ”gemarineerd” in azijn. Eventueel lekker om verkruimelde geitenkaas toe te voegen.
Gekookte bietensalade met walnoot
Porties 4
Ingrediënten
- 3 gekookte bieten
- 3 el witte wijnazijn
- 2 frisse appels
- 2 el citroensap
- 100 g eikenbladslamelange
- 50 g walnoten vermalen
- zakje yoghurtdressing
Instructies
- Snijd de gekookte bieten in dunne partjes.
- Besprenkel met azijn en laat dit, afgedekt met folie, 4 uur in de koelkast staan.
- Maak de appels schoon en snijd deze in even dunne partjes als de bieten.
- Meng de dressing met de bieten en de appel.
- Verdeel de sla over de borden en leg de salade hier op.
- Bestrooi tot slot met de walnoten.