Gekookte bietensalade met walnoot

Een salade vol verrassingen! Een combinatie van zoet, fris en zuur. Zeker het proberen waard. Let op: de bieten moeten lang van te voren in de koelkast gezet worden, ”gemarineerd” in azijn. Eventueel lekker om verkruimelde geitenkaas toe te voegen.

Gekookte bietensalade met walnoot

Gang salade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 3 gekookte bieten
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 frisse appels
  • 2 el citroensap
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 50 g walnoten vermalen
  • zakje yoghurtdressing

Instructies

  • Snijd de gekookte bieten in dunne partjes.
  • Besprenkel met azijn en laat dit, afgedekt met folie, 4 uur in de koelkast staan.
  • Maak de appels schoon en snijd deze in even dunne partjes als de bieten.
  • Meng de dressing met de bieten en de appel.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de salade hier op.
  • Bestrooi tot slot met de walnoten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven