Normaal gesproken zag je pas salades op tafel staan zodra de zon flink ging schijnen. Tegenwoordig kun je salades eigenlijk het hele jaar door eten. Hoewel we er vanuit gaan dat het lekker weer is op de camping als je deze salade eet, kan hij ook uitstekend gegeten worden op een dag met wat minder weer.
Griekse salade met penne
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gram penne
- 250 gram feta in blokjes
- 750 gram tomaten dun gesneden
- 150 gram komkommer dun gesneden
- 100 gram rode ui dun gesneden
- 120 gram zwarte olijven zonder pit
- 120 gram groene olijven zonder pit
- 80 mililiter olijfolie
- 80 mililiter wittewijnazijn
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet vervolgens de penne af, en laat de pasta uitlekken.
- Pak een schaal en doe daar de penne, de feta, de tomaten, de komkommer, de rode ui en de olijven in.
- Meng de olijfolie met de wittewijnazijn en de suiker.
- Voeg het zojuist gemaakte mengsel toe aan de salade en roer goed door.