Deze Hollandse kapucijnerschotel is een voortreffelijk gerecht om in één pan als hoofdgerecht op de camping te bereiden en bovendien goed gevuld met groenten en vlees.
Hollandse kapucijnerschotel
Porties 4
Ingrediënten
- Twee preistengels
- 300 gram winterwortel
- Vier stengels bleekselderij
- Twee eetlepels tomatenpuree
- 300 gram rundersaucijzen
- Blik kapucijners
- Twee laurierblaadjes
Instructies
- Was de groenten en snij de prei ringetjes, de bleekselderijstengels in stukken en de wortel in schijfjes.
- Snijd het vel van de saucijzen los en haal het vlees eruit.
- Zet een braadpan op het vuur en bak het vlees rul.
- Voeg als het vlees gaar is de groente toe met de tomatenpuree, de laurierblaadjes en een scheutje water.
- De groenten vervolgens in tien minuten gaar smoren.
- Tot slot de kapucijners uit laten lekken en toevoegen in de pan.
- Goed doorverwarmen en op het laatst de laurierblaadjes verwijderen.