Italiaanse aardappelpuree is net wat anders dan wij gewend zijn. Deze romige aardappelpuree bevat ingrediënten als Parmezaanse kaas en basilicum. Heel lekker met een biefstukje, vis, kip of groente. Hieronder vind je het recept!
Italiaanse aardappelpuree
Porties 4
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 kopje basilicum fijngehakt
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 80 á 100 ml olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in een pan water met wat zout gaar.
- Pel ondertussen de knoflook en pers ze uit.
- Hak de basilicum fijn.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.
- Voeg de knoflook, basilicum en de Parmezaanse kaas toe.
- Giet de olijfolie bij en roer tot het gladde puree is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de aardappelpuree in een bord en schenk nog wat olijfolie eroverheen.
- Garneer eventueel met basilicum.