Kip in champignonsaus

Kip. Het meest veelzijdige stukje vlees. Kip! Het is een reclameriedeltje dat veel mensen bekend voor zal komen, en niet geheel onterecht en onwaar. Kip mag dan wel gevogelte zijn en dus geen vlees: veelzijdig is kip zeker. Dat blijkt eens te meer uit dit recept voor kip in champignonsaus!  

Kip in champignonsaus

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 250 gram broccoli in roosjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 blikje champignonschijfjes uitgelekt
  • 1 klein blik champignonsaus
  • 1 klein blik tomatenstukjes
  • 1 blik ananas maar mandarijn of perzik kan ook
  • 1 deciliter water
  • kipfiletkruiden
  • boter of olie om in te bakken

Instructies

  • Kruid de kipblokjes en bak ze gaar.
  • Voeg de gesnipperde ui en de champignons bij de kipblokjes. Bak dit geheel totdat de ui glazig ziet.
  • Giet het water in de pan en voeg ook de broccoli, courgette en tomaat op. Laat dit geheel in zo'n 15 minuten stoven.
  • Voeg als laatste het blikje champignonsoep toe aan je gerecht en laat dit 5 minuten pruttelen. Eventueel kun je naar smaak peper en zout toevoegen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven