Kip met mango en cashewnoten

De smaak van Bombay: dat is wat je bereikt met dit recept. Een heerlijk – doch eenvoudig te maken recept – met onder andere kip, mango en cashewnoten. Zit je op de camping, dan is het puur genieten met dit recept voor een overheerlijke maaltijd.

Kip met mango en cashewnoten

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet in blokjes
  • 2 onrijpe mango's in reepjes
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 2 teentjes knoflook in kleine stukjes
  • bosui
  • 1,5 kop kippenbouillon
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de olie in een wok.
  • Bak de knoflook in de pan tot je hem goed begint te ruiken.
  • Voeg vervolgens de kipblokjes toe aan de pan.
  • Bak dit twee minuten en voeg vervolgens de rijstwijn en de oestersaus toe.
  • Meng ondertussen de kippenbouillon en de maizena. Dit mag vervolgens ook in de wok.
  • Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat een deel van het vocht verdampt.
  • Voeg daarna de suiker, de mangoreepjes, de cashewnoten en eventueel peper en zout naar smaak toe.
  • Garneer het gerecht met ringetjes bosui.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven