De smaak van Bombay: dat is wat je bereikt met dit recept. Een heerlijk – doch eenvoudig te maken recept – met onder andere kip, mango en cashewnoten. Zit je op de camping, dan is het puur genieten met dit recept voor een overheerlijke maaltijd.
Kip met mango en cashewnoten
Porties 4
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet in blokjes
- 2 onrijpe mango's in reepjes
- 100 gram cashewnoten ongezouten
- 2 teentjes knoflook in kleine stukjes
- bosui
- 1,5 kop kippenbouillon
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 eetlepels Chinese rijstwijn
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel suiker
- peper en zout
Instructies
- Verhit de olie in een wok.
- Bak de knoflook in de pan tot je hem goed begint te ruiken.
- Voeg vervolgens de kipblokjes toe aan de pan.
- Bak dit twee minuten en voeg vervolgens de rijstwijn en de oestersaus toe.
- Meng ondertussen de kippenbouillon en de maizena. Dit mag vervolgens ook in de wok.
- Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat een deel van het vocht verdampt.
- Voeg daarna de suiker, de mangoreepjes, de cashewnoten en eventueel peper en zout naar smaak toe.
- Garneer het gerecht met ringetjes bosui.