Het basis recept voor gehaktballen kennen de meeste mensen al. Probeer eens een andere variant net als deze overheerlijke kipgehaktballetjes in tomatensaus op Marokkaanse wijze. Net zo makkelijk, maar toch weer wat anders!
Kipgehaktballetjes in tomatensaus op Marokkaanse wijze
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gram kipgehakt
- 1 ui
- 2 to maten
- bosje peterselie
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel tomatenpuree
- scheutje olijfolie
- scheutje water
- zout
Instructies
- Pel en snijd de ui in fijne blokjes.
- Ontvel de tomaten en snijd ze ook in blokjes.
- Hak vervolgens de peterselie fijn.
- Meng het kipgehakt met een theelepel olie, zout en peper.
- Maak er balletjes van.
- Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg daarna de tomaten, tomatenpuree, peterselie, zout en ras el hanout.
- Meng alles goed met elkaar en laat het voor enkele minuten sudderen.
- Voeg de kipgehaktballetjes en een scheutje water bij de tomatensaus.
- Laat het op middelmatig vuur gaar worden.
- Serveer met brood en een frisse salade.