Kip is een ideaal product om lekker veel kruiden bij te gebruiken en smaken te laten intrekken. In dit recept gebruiken we sambal, kipkruiden en oregano als smaakmakers.
Kippenvleugels met sambal
Porties 4
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 1 1/2 eetlepel sambal
- 1 ui geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel kipkruiden
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 blikje tomatenpuree
- snufje oregano
- zout
- peper
Instructies
- Doe de kippenvleugels in een kom.
- Voeg de sambal, ui, olijfolie, kipkruiden, knoflook, tomatenpuree, oregano, zout en peper toe.
- Schep alles goed door elkaar.
- Laat dit een uurtje marineren.
- Verhit een pan met olijfolie en doe de kippenvleugels hierin.
- Laat het bakken op laag vuur totdat het een kleur krijgt.
- Voeg vervolgens wat water toe en laat de kippenvleugels gaar worden.
- Zodra ze gaar zijn kan je ze gelijk serveren.